SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Foto: Marko Alpner
Foto: Marko Alpner
Sreda, 7. julij 2021

Pod zvezdami bosta spet donela smeh in dobra glasba

SiTi Teater pod zvezdami, 25.8.-25.9, BTC City, v sodelovanju z Zavarovalnico Generali

Z veseljem napovedujemo program letošnjega SiTi Teatra pod zvezdami! Atraktivno letno prizorišče na robu BTC Cityja (za restavracijo Argentino in Športnim centrom Millenium) bo med 25. avgustom in 25. septembrom pod platneno streho sprejelo do petsto obiskovalcev, željnih kakovostne komedije in intimnih koncertov.

Program bo otvorila slavnostna premiera komedije Janez NovakKlemnom Slakonjo, Tadejem Tošem in Gregorjem Podričnikom. Komedija z izvirnim naslovom Smisel življenja gospoda Lojtrice je delo nedavno preminulega hrvaškega avtorja Saše Anočića, ki z odštekanim humorjem nastavi ogledalo sodobni družbi. Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo. Stripovska priredba izvirnika, ki je pri sosedih velika uspešnica že 14 let, se ponaša z dodelano vizualno podobo in pestrim naborom prepoznavnejših slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Napovedujemo tudi ljubljansko premiero glasbene komedije Čudovita, Slovenskega stalnega gledališča Trst v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC. Pod njo se podpisujeta avtor Jure Karas in režiserka Tijana Zinajić, ki sta ustvarjalni energiji uspešno združila že v večkrat nagrajeni uspešnici Realisti (SNG Nova Gorica). Žlahtni humor tudi tokrat prepletata z glasbo in kritično mislijo. V dobi, ko je edina mantra uspeh na vseh področjih, je to komedija o neuspehu, ki bi bil tragičen, če ne bi bil smešen. V predstavi bodo nastopili Vesna Pernarčič, Primož Forte, Franko Korošec, Tina Gunzek, Urška Bradaškja in Joži Šalej.

Na oder se vračata uspešnici Slovenec in pol Perico Jerkovićem in Alešem Novakom, ter Profesor Kuzman mlajši z Urošem Kuzmanom, ki se lahko pohvalita z odličnimi odzivi  gledalcev, tako v živo kot na spletu. Uroš Kuzman pa bo skupaj z Janjo Stopar predstavil še novo otroško glasbeno predstavo Greva pod objem gora. Prvič bo na letnem odru SiTi Teatra nastopil tudi Vid Valič z avtorsko komedijo Seks po slovensko.

Na svoj račun bodo zagotovo prišli tudi oboževalci najodmevnejših glasov slovenske glasbene scene. V akustični izvedbi bomo prisluhnili skupinama Dan D (Tiho) in Hamo&Tribute2love (Iz4kani), v glasbenih dialogih 1na1 bodo nastopili Tomi Meglič & Miha Guštin – Gušti  in Bojan Cvjetićanin & Gregor Strasbergar – Štras, s šansoni Edith Piaf bo blestela Nuška Drašček (Re-Belle), Prismojenih profesorjev bluesa pa bodo na letnem odru imeli koncert ob predstavitvi nove plošče  Prismojeni?.  25. septembra se bomo od letnega odra poslovili z ekskluzivnim koncertom SLADICA 20 LIVE ob promociji albuma.

SPORED IN NAKUP VSTOPNIC

Za dogodke letnega odra SiTi Teater pod zvezdami lahko koristite Darilne vstopnice SiTi Teatra ali BON21. Več informacij pod novicami ali na info@sititeater.si.

Se vidimo pod zvezdami!
 

VELIKI SPONZOR SITI TEATRA POD ZVEZDAMI

GENERALNI SPONZOR SITI TEATRA BTC

 

* Dogodki na letnem odru SiTi Teatra pod zvezdami bodo izvedeni v odvisnosti od epidemioloških razmer z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse gledalce. Udeležba na dogodkih je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19. Dokazil ne potrebujejo mlajši od 18 let, ki se dogodkov udeležijo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki.*

 

Foto


SiTi Teater pod zvezdami, 25.8-25.9., BTC City <em>Foto: Marko Alpner</em>
SiTi Teater pod zvezdami, 25.8-25.9., BTC City Foto: Marko Alpner
SiTi Teater pod zvezdami, 25.8-25.9., BTC City <em>Foto: Marko Alpner</em>
SiTi Teater pod zvezdami, 25.8-25.9., BTC City Foto: Marko Alpner
Pod zvezdami bosta spet donela smeh in dobra glasba <em>Foto: Urška Boljkovac</em>
Foto: Urška Boljkovac

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran