SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


BigBand@SiTi: Tjaša Fabjančič

koncert Big Banda RTV Slovenija, dir. Michael Lagger

solistka: Tjaša Fabjančič

Tjaša Fabjančič je ena od prvih v generaciji slovenskih jazzovskih pevk, ki so se uveljavile predvsem z avtorsko glasbo. S svojim celovitim in raznovrstnim glasbenim ustvarjanjem že vrsto let povezuje Slovenijo in Avstrijo in je do zdaj izdala že štiri avtorske albume ((Traveling 2009, Circles 2011, Pripovedi 2013, MiniatureN 2020).

Melodična, ritmično raznovrstna glasba s poetičnim pridihom z lahkoto prehaja meje žanrov in jezikov ter pripoveduje zgodbe o svetlih in temnih trenutkih življenja, rojstvu in odhajanju, upanju in milini.

Na tokratnem abonmajskem večeru bo izbor njenih avtorskih skladb mogoče premierno slišati zunaj intimnejših okvirov, saj jih je dirigent, skladatelj in pianist Michael Lagger, sicer njen dolgoletni glasbeni sopotnik, mojstrsko prelil v mogočno moderno orkestralno preobleko, pisano posebej za Big Band RTV.

Tjaša Fabjančič je jazzovsko petje študirala na Univerzi za glasbo v avstrijskem Gradcu in na konservatoriju v Amsterdamu. Je večkratna finalistka kompozicijske nagrade Jazzon, leta 2009 je prejela prvo nagrado Jazzona za skladbo Smeh in solze. S svojo jazzovsko zasedbo Playgrounds je bila nagrajena na več evropskih jazzovskih tekmovanjih, kot vokalistka pa v zadnjih letih sodeluje predvsem z basistom in skladateljem Robertom Jukičem (Ženske 2015, Drevored dejanj 2018, Odtenki sreče 2023).

 

Foto


BigBand@SiTi: Tjaša Fabjančič

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran