SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Tri kepice prometa

igrana predstava

Miškino gledališče KU-KUC

Na križišču A1 gospod Semafor usmerja promet in skrbi za varnost malčkov. Tam se po nerodnosti znajde tudi Perko, neveden pingvinček iz južnega pola. Želi se vrniti nazaj domov, a žal ne pozna prometnih predpisov in pravil obnašanja v prometu. Na pomoč mu priskočijo otroci. Preko zabavne in poučne pesmice se Perko nauči, kaj imajo skupnega sladoled in semaforjeve lučke, otroci pa mu pokažejo še pravilno uporabo kolesarske čelade, kresničke in odsevnika. Z njihovo pomočjo se varno vrne nazaj domov in obljubi, da jim bo pisal. Razglednico iz južnega pola dostavi zabavni poštar Kuvertnik, ki tudi sam večkrat pozabi na pravila obnašanja v prometu.

Zgodbica o Perku in gospodu Semaforju je odlična popotnica za varno pot v šolo ali vrtec, saj otroci na najbolj zabaven način spoznajo predpise, nevarnosti in pravila obnašanja v prometu.

 

Za otroke od 3. leta
Dolžina: 35 minut

Sodelujoči


igralska zasedba: Miša Gerič Špacapan, Ana Raščan in Luka Slavic

avtorici besedila, režija: Miša Gerič Špacapan, Urška Raščan

produkcija: Miškino gledališče KU-KUC

Odzivi


Kdo bi ne bil navdušen nad KEPICAMI PROMETA in odlično glasbo v njih! Vsakič znate otroke prikovati na sedeže. Ker pa ob tem podajate vsebimo z užitkom, je predstava popolna in namen dosežen. Ko pomislim na ves srkajoči um teh majhnih bitij, ki odprtih ust in velikih oči sodelujejo v predstavi, mi nehote odpotuje pogled na njihove starše, ki jim na obrazih piše, da tudi oni uživajo.

Vincencij Cankar, glabenik - skupina ČUKI

Foto


Tri kepice prometa
Tri kepice prometa
Tri kepice prometa

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran