SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Foto: Nada Žgank (za Cankarjev dom)
Foto: Maša Pirc

SiTi za dobro musko: Krajnčan brothers

koncert

Na oder SiTi Teatra prihajata izjemna, vsestranska, večkrat nagrajena ustvarjalca, neustavljiva brata Krajnčan. Kristijan in Žigan, DrummingCellist & SingingDancer,  z vokalom, violončelom, tolkali in plesom širita, na novo rišeta ali celo podirata običajne meje glasbenih stilov in ustvarjalnih izrazov. V duhu odprtosti potujeta po svetu, kjer črpata nove navdihe tako za samostojne kot za skupne projekte. Z obiskom koncerta boste podprli njun nastajajoči prvi skupni album. 

Žigan Krajnčan je velika osvežitev na slovenski umetniški sceni zadnjih let. Glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer, je ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Ustvarjalna pot ga je v uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte. V letu 2023 je izdal svoj prvi glasbeni album Fusion Reactor. Inovativno je razvil tudi solo nastop, v katerem sočasno poje, beatboxa in pleše, kar je posebnost celo v svetovnem merilu. Širši publiki se je leta 2021 predstavil v šovu Slovenija ima talent in si prislužil zlati gumb žirije, v lanskem letu pa je navdušil z odličnim nastopom v oddaji V petek zvečer.

Kristijan Krajnčan se uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih glasbenikov svoje generacije. Virtuoz tako na violončelu kot na bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec je prejemnik številnih nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja. Izdal je štiri albume s solo projektom DrummingCellist, sodeloval pri 52 albumih, koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, Ameriki, Aziji in Afriki, ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih ter plesnih projektov.

Vabljeni na navdušujočo glasbeno odisejado, v kateri bomo zapluli po oceanu različnih ustvarjalnih izrazov, žanrov in čustev!

Video


Foto


SiTi za dobro musko: Krajnčan brothers <em>Foto: Nada Žgank (za Cankarjev dom)</em>
Foto: Nada Žgank (za Cankarjev dom)
SiTi za dobro musko: Krajnčan brothers <em>Foto: Nada Žgank (za Cankarjev dom)</em>
Foto: Nada Žgank (za Cankarjev dom)
SiTi za dobro musko: Krajnčan brothers <em>Foto: Maša Pirc</em>
Foto: Maša Pirc

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran