SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Mef in Narodnoosvobodilni band z gosti

premierni koncert ob izidu novega albuma

Po odličnem marčevskem koncertu v okviru cikla 1na1 se na naš oder vrača Drago Mislej Mef, kantavtor, besedilec, novinar, radijski voditelj, Izolan in Postojnc. Tokrat bo z zasedbo Narodnoosvobodilni bend in gosti predstavil novi album Ljubljanska 45, ki ni zgoščenka, niti ni vinil, še manj usb ključek ali SD kartica. To je album, ki je knjiga. Takšna, prava knjiga o tem, kaj vse se je dogajalo v in ob Ljubljanski 45 v Izoli, v obdobju od osemdesetih let do danes. 

Dobro leto kasneje se je začel razpad Jugoslavije in  tretji dan slovenske osamosvojitvene vojne se nam je zdelo primerno, da naredimo koncert za mir. Vodila nas je ena sama želja, da se vojaške operacije prenehajo in da se zgodi, kar se bo zgodilo, v miru, po diplomatski poti. V Mandraču, ki smo ga takrat že izdajali, smo ljudi pozvali, naj pridejo na koncert za mir, ki se bo zgodil dobesedno v izolskem mandraču. In so prišli. Veliko jih je prišlo, mi pa smo sredi mandrača zvezali skupaj dve stari ribiški barki, naredili nekakšen oder in tam je igrala skupina, ki se je takrat imenovala Bajonet, danes pa jih poznamo kot Zmelkoow."

Za razliko od vseh ostalih, ki radijske postaje zasipajo s singli in šele nato izdajo album, bodo Mef in NOB najprej izdali album in šele potem ponudili tudi posamezne pesmi. Tako kot so naredili Beatli z Abbey Road, ki so jih tudi navdihnili z različnostmi v enotnosti. Na koncertu bodo odigrali vse pesmi iz albuma, ki še ni prišel do radijskih urednikov, seveda pa ne bo šlo brez nekaterih standardnih s katerimi so vstopili na naše slovensko glasbeno prizorišče. Obeta se večer edinstvenega humorja, pozitivne energije in dobre muske.

Sodelujoči


stalna zasedba:
Drago Mislej Mef - kitara, vokal
Armando Šturman - kitare, vokal
Gorast Radojevič - bas, vokal

v pomoč ji bosta:
Gregor Brajkovič - bobni
Robert Vatovec - klaviature

in posebna gostja:
Marina Martensson - vokal

Foto


Mef in Narodnoosvobodilni band z gosti
Mef in Narodnoosvobodilni band z gosti

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran