SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Dimek in Davor Klarič: Z muziko o vinu in ljubezni

Valentinov "kantavtorski" kabaret

Jernej Dirnbek – Dimek, pevec, kitarist in avtor večine uspešnic skupine Mi2, ter Davor Klarić, eden najbolj iskanih in legendarnih klaviaturistov v Sloveniji, končno spet v Ljubljani s "kantavtorskim" kabarejem Z muziko o vinu in ljubezni! Z njim sta leta 2018 ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je bil obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju matične skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce.

Program koncerta, ki ga izvajata na akustično kitaro, klaviature in še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument,  je tako ali drugače vezan na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi.

Na koncertu bomo slišali melanholično Večer pred Rudekovo gorco, vzvratno življenjsko pripoved Visoka pesem, sarkastično osamosvojitveno epopejo Fajt, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativni Jadralsko himno in Čisto jebo, samoizpovedno Med sodi rojen … Vsaj toliko kot skladbe poslušalce pritegnejo tudi njihove napovedi, ki so polne pristnega humorja, kakršnega so zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

Več o projektu

Sodelujoči


Jernej Dirnbek je ustanovni član glasbene skupine Mi2, kjer poje in igra kitaro in je avtor dobršnjega dela njihovih uspešnic, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Zbudi me za 1. maj, Sladka ko med,  Čista jeba … Sicer ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce, televizijo in gledališče, v letu 2016 pa je izdal svoj prvi roman Pevci pozabljenih pesmi.

Davor Klarić je polnokrvni glasbenik, ki je doslej sodeloval s številnimi glasbenimi zasedbami in izvajalci, med drugim so (bili) to Šank rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se pri najboljši volji niti sam ne spomni več vseh. 

Video


Foto


Dimek in Davor Klarič: Z muziko o vinu in ljubezni
Dimek in Davor Klarič: Z muziko o vinu in ljubezni

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran