SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


TAK SI

komedija

SiTi Teater BTC in Kreker

Kaj se zgodi povprečnemu taksistu v slovenski prestolnici, ko v njegov taksi sedejo konceptualni umetnik, skrivnostna dama, novopečeni vstajnik, brezposelni punker s kravato, duhovnik brez prakse in dementni profesor marksizma?

Nestrpna komedija izpod peresa Gorana Vojnovića v režiji Aleksandra Popovskega s Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem

premiera: oktober 2013, 180 ponovitev

nagrade:

Trikrat žlahtni na festivalu Dnevi komedije 2014

V Celju so v soboto, 15. marca, ob sklepu 23. festivala Dnevi komedije, na katerem se je v tekmovalnem programu v treh tednih z osmimi izbranimi predstavami predstavilo prav toliko slovenskih gledališč, znova slovesno podelili festivalske nagrade. Kar tri od petih podeljenih nagrad so prejeli ustvarjalci Vojnovićeve komedije TAK SI v produkciji SiTi Teatra BTC in Krekerja.

Strokovna festivalska žirija, ki so jo sestavljali režiserka Ajda Valcl (predsednica), gledališka kritičarka Mojca Jan Zoran in dramaturginja Simona Hamer, je naziv žlahtni komedijant soglasno podelila Klemnu Slakonji za vloge Potnikov, naziv žlahtni režiser pa Aleksandru Popovskemu (tudi) za režijo omenjene uprizoritve, ki je z oceno 4,5616 postala še žlahtna komedija 2014 po izboru občinstva.

Žirija je Klemnu Slakonji nagrado namenila za upodobitev različnih likov in zapisala, da "iz celote precizno lušči bistvo in ustvarja karikirane like potnikov in se sprehodi skozi transformacije današnjega človeka ter z neverjetno natančnostjo in vsakič z neizprosno zahtevnostjo do sebe in predstave v celoti se prestavlja iz lika v lik ter drobce posameznika prevaja v trpko življenje slehernika". Aleksandra Popovskega pa je nagradila za "gledališče polnokrvnega humorja, ki ni zgolj zabava. Humor z jasnim avtorskim podpisom v prefinjenih situacijah in z mojstrskimi obrati uporablja za nastavljanje ogledala oziroma kot orodje za razgaljanje posameznika in njegovega odnosa do družbe. Popovski je režiser, ki odpira prostor igralcem in jim daje možnost za ustvarjanje presežnih kreacij."


 

 

Sodelujoči


besedilo: Goran Vojnović

režija: Aleksandar Popovski

igrata: Klemen Slakonja in Tadej Toš

kostumi: Tina Pavlović

maska: Luka Mirjan Simšič

scena: Urša Vidic in Meta Grgurević

asistent režije in glasbena oprema: Dejan Batoćanin

luč: David Andrej Francky

partner projekta: Radio Slovenija

produkcija: SiTi Teater BTC in Kreker

Ocene in mnenja gledalcev


Foto


TAK SI
TAK SI
TAK SI
TAK SI
TAK SI
TAK SI - 25.6. ob 22.00
TAK SI - 25.6. ob 22.00

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran