SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Metuljček in Metuljčica

Lutkovna predstava

Gledališče Labirint

Glavna junaka naše zgodbe sta Metuljček, ki ga udejanjanje osebne svobode in raziskovanje lepot narave in življenja precej bolj zanima od tistih "normalnih" poti otrok. In tu je še Metuljčica, krhka in nežna, vestna in vedno najbolj prizadevna učenka. Metuljčkova zagnanost za lepotami življenja ga pripelje do težke situacije, Metuljčica pa mu v njej nesebično pomaga. Srečen konec, končna pomiritev in nesebično prijateljstvo, ki premaga ozko začrtane okvire dela pravljico sončno, nežno in vedro.

Zgodbo smo postavili kot zanimivo kombinacijo pripovedovanja zgodbe ter lutkovne igre, z lutkami v različih tehnikah. Režija je zamišljena kot "lupljenje zgodbe" od površinske pojavnosti do njenega srca in potem nazaj, ta ideja pa se skozi čisto in poetično likovnost tudi prefinjeno in jasno izraža.

Lutkovna predstava je primerna za otroke od 2 let dalje.
Trajanje: 30 minut

 

Gledališče Labirint
Metuljček in metuljčica je skupaj četrta produkcija  Gledališča Labirint, po predstavah Minotaver, Noge in krila, ter Beseda je konj. V letošnji sezoni pa smo uspešno uprizorili Belo mačico po motivih pesmi Daneta Zajca.

Skupina deluje v okviru Društva lutkovnih ustvarjelcev Ljubljana in združuje lutkone avtorje mlajše in srednje generacije, ki raziskujejo izrazila različnih lutkovnih form kot primarno sredstvo svojega ustvarjanja.

Iz časopisja:
...Tina Oman v veličastni živo zeleni krinolini-  to je slika imenitnega gledališkega dogodka za mlajše gledalce... Tehnološko in vizualno elegantna, na moč privlačna likovna podoba... Očarljivo topla, v svoji prikupnosti prav nič posladkana, v tenkočutosti ne šibka,ampak nežno močna predstava.
Barbara Orel, Dnevnik

Votlih mest v tej polurni predstavi tako rekoč ni...monolutkarska ekshibicija Tine Oman kot nekakšne potujoče tete pravljičarke, katere pripoved je prepletena z animiranjem lutk več vrst. Primož Jesenko, Delo
 

Sodelujoči


IGRA IN ANIMACIJA: Tina Oman
REŽIJA: Saša Jovanović
LIKOVNA ZASNOVA: Špela Trobec Jovanović
IZDELAVA LUTK IN SCENE: Žiga Lebar, Tjaša Žurga, Špela Trobec Jovanović, Iztok Hrga
LUČ: Igor Remeta

Predstavo sta omogočila:
Ministrstvo za Kulturo RS
Oddelek za kulturo in raziskovalno dejavnost MOL.
 

Foto


Metuljček in Metuljčica
Metuljček in Metuljčica

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran