SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Foto: Jana Šnuderl

Severa Gjurin z zasedbo

Gregorjev koncert

Tudi letos se na dan zaljubljenih ptic na oder SiTi Teatra vrača milozvočna Severa Gjurin.

Vrhunska glasbenica, slikarka in likovna pedagoginja, ki je bila med drugim nominirana za Slovenko leta, nas s svojo glasbo navdušuje že dve desetletji. Skoraj zimzelene so skladbe Kadar sva sama, Kjer je toplo, Ledena, Kakor da se nič ni zgodilo in Čakam, ki jih je zanjo napisal brat Gal Gjurin, s katerim celotno kariero skupaj ustvarja tako koncertno kot studijsko. V duetu sta posnela tudi album Srčno v živo (2020). Z Borutom Činčem je posnela meditativno ploščo Časovne skice (2012), ki jo sama opisuje kot "easy listetning", sodelovala pa je tudi z najrazličnejšimi ustvarjalci od Vlada Kreslina do skupin Avtomobili in Niet

Po zadnjem samostojnem albumu Ali je še kaj prostora? (2020) ter singloma Sonce in Kamin, Severa izrisuje nit svojega novega avtorskega albuma, katerega delčke bomo lahko premierno slišali že na tokratnem koncertu. Na njem bo nastopila z dolgoletnimi glasbenimi sopotniki, vrhunskimi glasbeniki, multiinštrumentalisti in avtorji, nepogrešljivimi tudi pri nastajanju omenjene nove plošče. Dejan Lapajna na kitari, Blaž Celarec na tolkalih, Danijel Bogataj  na violini in kitari in Žiga Golob na kontrabasu nas bodo skupaj s Severinim mehkim in prodornim vokalom odeli v akustičen zvok, nas umirili, popeljali vase in povabili, da na ta romantičen Gregorjev večer skupaj prisluhnemo zaljubljenim pticam.

Na Gregorjevo se začne pomlad, preporod pokrajine in duha. Zame je takrat novo leto (smeh). Tudi zato sem si že nekaj časa želela imet koncert na Gregorjevo. In zdaj ga imam, na tem odru, spet, drugič, jubiljeno, ciklično - točno tako kot mora bit."    

Severa Gjurin

Na sporedu


Mar 12 Tor
20:00 SiTi Teater BTC Vstopnice so v prodaji.

Video


Foto


Severa Gjurin z zasedbo <em>Foto: Jana Šnuderl</em>
Foto: Jana Šnuderl
Severa Gjurin z zasedbo <em>Foto: Jana Šnuderl</em>
Foto: Jana Šnuderl
Severa Gjurin z zasedbo <em>Foto: Jana Šnuderl</em>
Foto: Jana Šnuderl

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran