SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


SiTi za dobro musko: Robert Petan z zasedbo

koncert

Po lanskem razprodanem koncertu se z odlično spremljevalno zasedbo na naš oder vrača Robert Petan. Zase pravi, da je "muskonter po duši, po srcu in popoldne", mi pa pravimo, da gre za edinstvenega in nadvse duhovitega kantavtorja, katerega koncerta ne gre zamuditi.

Robert, ki ga lahko spremljamo tudi v televizijski oddaji Kaj dogaja na RTV Slovenija, je na odru že od svojega dvanajstega leta. Igral je tako s simfoničnimi orkestri kot punk zasedbami v jedrskih zakloniščih, stal na festivalskih, cerkvenih in tudi zidarskih odrih, nekaj let je bil član bolj in manj znanih pop zasedb in ustvarjal tudi glasbo za druge glasbenike in pevke. V eni od svojih skladb poje: ''Znajdemo se v vsem, v komadih in v skladbah, solze brišemo in na pogrebih in na svatbah, špilamo za vse, za črne in za blonde, čiribiribele in diridiridonde". 

Po nešteto koncertih nastopih, špilih, čagah, feštah, porokah, pogrebih, slavjih, fantovščinah in dobesedno vsem, kar pride vmes, je stopil v ospredje in začel razkrivati vse, kar so mu leta igranja pustila nekje v malih možganih. S svojimi duhovitimi in odkritimi kantavtorskimi besedili se je leta 2019 udeležil slovenskega kantavtorskega festivala Kantfest in prejel zlato kanto, tako od občinstva kot tudi od strokovne žirije. Od takrat je bil gost mnogih radijskih in televizijskih oddaj , med drugimi tudi v Prvi vrsti in Izštekanih, redno pa sodeluje tudi v oddaji Kaj dogaja. Tu gre omeniti tudi njegov odmevni RTV Song, Rad Te Volim, ki je zakrožil pred referendumom o RTV-ju in marsikoga nasmejal do solz.

Ne zamudite edinstvenega kantavtorskega koncerta, polnega posrečenih medklicev, duhovitih besedil in pikrega humorja!

 

Foto


SiTi za dobro musko: Robert Petan z zasedbo

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran