SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Ponedeljek, 7. maj 2018

Otroški program 17/18 pod streho!

Sobotni dopoldnevi za najmlajše tudi v letošnji sezoni navdušili

V SiTi Teater BTC smo s pomočjo policistov, ki so po zadnji predstavi otroškega programa otrokom predstavili svoje delo, opremo in živali, na varno pospravili letošnjo sezono Sobotnih dopoldnevov za najmlajše. Z 113 – mali ojoj! smo tako sklenili krog 26 različnih predstav, ki so najmlajše in njihove spremljevalce privabljale k sebi od oktobra do aprila. In če sledimo korakom, bo enako tudi v naslednji!

Redno smo se srečevali s čarovniškimi prijemi: na svoji metli je priletela Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna in vsem postregla s prijaznostjo tik pred nočjo čarovnic. Iz LG Maribor nas je svojih zeliščarskih trikov naučila Coprnica Dragica, namene zlobne čarovnice v zgodbah bratov Grimm pa je uspelo premagati tako Janku in Metki kot Motovilčici.

Dan bratov in sester smo obeležili z Leno in Lenartom, mesec knjige s Knjigami velikankami, začetek novega leta pa s srečnimi makaroni v predstavi Mineštralala. Knedl nas je na šaljiv način poučil o pomenu zdrave prehrane in čarobnosti kuhanja, da ima strah velike oči, a ga okoli nič ni, pa je dokazal Sprej proti pošastim. Stopali smo Po sledeh dinozavrov, spremljali Škratka na delu in Piko, ki gre v šolo. Z deklico Ano smo se naučili kako nastane kruh v muzikalu Od kod si, kruhek? in ob navihani Čebelici debelici spoznali, kako pomembno se je učiti in imeti prave prijatelje. Poleg tega smo prvi v Ljubljani poslušali Zgodbo o dveh kozah.

Decembra so nas obiskali vsi trije dobri možje in z njimi je priskakljala tudi Žogica Marogica, ki so ji otroci pomagali pobegniti pred Zmajem tolovajem. Sladkosnednost je v nas prebudil jelenček Rudi, ki se pred glavno nalogo leta ni znal ubraniti slastnih prazničnih kremšnit (Rudi in praznične kremšnite). Za njim nismo zaostajali niti v februarju, ko je na vrsto prišla pustna sobota in slastni pusti krofi – takoj po čarovniško-cirkuški predstavi Take pustne. S pustnimi šemami smo odgnali zimo in priklicali pomlad, ki je na vrata našega gledališča potrkala z Afriškim soncem.

Videli smo Petra Klepca premagati nesramnega Braneta in osvojiti Patricijino srce, Mojco Pokrajculjo dokazati, da ima laž kratke noge in dobiti odgovor na vprašanje Kdo je cesarju sešil nova oblačila? V prvi predstavi ene najbolj priljubljenih avtoric za otroke, Svetlane Makarovič, smo spoznali kako zanimivo je biti drugačen – Veveriček posebne sorte, v drugi – Čuk na palici – pa, kako si pomagati v življenjskih zagatah.

V podaljšku otroškega programa smo ob izbranih nedeljah popoldne uživali v posebnih izdajah dogodkov za otroke. Premierno se nam je z navihanima Glavkom in Zbrkom predstavil Čarovnik Nik, Sneguljčico pa smo tokrat videli v izvedbi mladih pevcem pevske šole Alenke Gotar. Ponosni smo na izvedbo koncerta Maček Muri in Muca Maca, te bibilije za otroke v izvrstni interpretaciji Nece Falk. Za ljubitelje povesti pa je poskrbela na novo zrisana podoba prve animirane različice povesti o Martinu Krpanu.

Prihodnja sezona SiTi Teatra BTC bo jubilejna, že 10. po vrsti. Obeta se kar nekaj novosti, zato se že vnaprej veselimo zadovoljnih obrazov obiskovalcev – majhnih in velikih spremljevalcev otroškega programa, ki bo pester, poučen, navihan in sproščeno obarvan.

O podrobnostih bomo govorili predvidoma najkasneje do 15. septembra, do takrat pa smo predlogo in mnenj veseli na info@sititeater.si.

 

Nasmejan pozdrav!

 

Manuela Anžur
vodja otroškega programa SiTi Teatra BTC

Foto


Otroški program 17/18 pod streho!

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran