SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Petek, 13. januar 2017

Dokumentarni film Mladi levi: polnost časa prihaja v kino!

Vabljeni k ogledu napovednika filma produkcijske ekipe SiTi Teatra.

Dokumentarni film Mladi levi: polnost časa prihaja v kino!

Mladi levi, ki so med leti 1966 in 1975 kot ena prvih slovenskih električnih zasedb ob koncih tedna polnili Halo Tivoli ter z beat, r'n'b, rock in jazz glasbo navduševali publiko po vsej Jugoslaviji, so se po štirih desetletjih odločili za vrnitev na glasbene odre. V dokumentarnem filmu Mladi levi: polnost časa  jih spremljamo skozi mesece priprav in številnih vaj ter se vračamo v čas njihove mladosti, ko so prek glasbe stkali prijateljske vezi, ki so uresničile to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče. 

Film je festivalsko premiero doživel v tekmovalnem programu Festivala slovenskega filma 2016 v Portorožu, do danes pa je bil že uvrščen tudi na Festival evropskega in mediteranskega filma 2016 v Piranu, festival MUVI 2016 v Lizboni, Ouchy festival (nominacija za za najboljši dokumetarni film) in L.A. cinefest. Ljubljanski publiki je bil premierno predstavljen novembra v SiTi Teatru, zaradi odličnega odziva in interesa širše javnosti pa svojo pot nadaljuje na velikih platnih po vsej Sloveniji.  

Glasbeni dokumentarec Mladi levi: polnost časa ni le zgodovinski dokument in omaž legendarni glasbeni skupini, ampak tudi zgodba o tem, kako ljubezen do glasbe in pravo prijateljstvo premagata čas.

scenarista: Ana Kajzer in Dejan Batoćanin
režiser: Dejan Batoćanin
direktor fotografije: Janez Stucin
oblikovalec zvoka: Sašo Kalan
producentki: Ana Kajzer in Lija Pogačnik
produkcija: Kreker d.o.o. in Zavod December 

​Film prihaja na redni program Kina Komuna in Koloseja Ljubljana 19. januarja.

http://www.kolosej.si/filmi/film/mladi-levi-polnost-casa/


Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran