SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Petek, 31. avgust 2018

1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC

Pred desetimi leti je na temeljih nekdanjega Teatra Komedija, ki je pod umetniškim vodstvom igralke Polone Vetrih svoj prostor našel na obrobju ljubljanskega BTC-ja, zrasel SiTi Teater BTC. Gledališče pod novim vodstvom Uroša Fürsta in Ane Kajzer je kmalu postalo zelo priljubljeno predvsem med ljubitelji kvalitetnih gledaliških komedij, nato pa še med obiskovalci koncertov, predstav za otroke, stand-up večerov in impro predstav. Ob desetletnici delovanja se lahko pohvali s sedemnajstimi lastnimi gledališkimi produkcijami in koprodukcijami, med katerimi so uspešnice Fotr, Star fotr, TAK SI, Moja dežela, Mame, Divjak, Še vedno mame, Brade in najnovejša Čakalnica, ter številnimi gostujočimi uspešnicami kot so Jamski človek, Čefurji raus!, Od tišine do glasbe, Pijem, ker sem pač žejna, Boksarsko srce, Cucki ... Z več kot tisoč sedemsto izvedenimi dogodki na domačem odru in tisoč sto gostovanji po vsej Sloveniji in tudi v tujini je SiTi Teater BTC postal zaupanja vredna blagovna znamka, z mestom med vodilnimi na svojem področju.

Deseti jubilej bo SiTi Teater BTC obeležil s slavnostnim koncertom 1xnih 10, na katerem bodo 6. in 7. oktobra ob Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla kot gostje nastopili priljubljeni izvajalci, ki sta jim domača tako glasbeni izraz kot SiTijev oder. Lado Bizovičar, Janez Bončina Benč, Uroš Fürst, Janez Hočevar Rifle, Aleksandra Ilijevski, Jure Ivanušič, Jose, Romana Krajnčan, Uroš Kuzman, Vesna Pernarčič, Klemen Slakonja, Anja Strajnar, Polona Vetrih, Vesna Zornik in Mia Žnidarič so zagotovo imena, ki obljubljajo ekskluziven glasbeni večer, ki ga ne gre zamuditi.

Pester in raznolik izbor nastopajočih na jubilejnem dogodku jasno nakazuje široko programsko usmerjenost gledališča, ki se trudi zadovoljiti različne publike. Konec septembra tako prihaja v goste zvezda škotske stand-up komedije, Daniel Sloss, v oktobru napovedujejo premiero monokomedije Profesor Kuzman ml. odličnega komika Uroša Kuzmana, pred koncem leta pa še novo glasbeno komedijo Lada Bizovičarja in Jureta Karasa z naslovom Predstava za vsako priložnost. Na oder se vračajo Čakalnica, Brade, Mame, Še vedno mame, Fotr, Jamski človek, TAK SI in druge uspešnice preteklih sezon. Stalnica programa ostajajo Sobotni dopoldnevi za najmlajše, improvizatorske predstave in vsako leta širša ponudba koncertov. V okviru koncertnega cikla SiTi za dobro musko, ki bo v letošnji sezoni v celoti akustičen, lahko že napovemo Siddharto, Rudija Bučarja in Hamota, Neomi, Neisho, Adija Smolarja in zasedbo Slon in sadež, v ciklu Big band@SiTi bodo kot gostje Big banda RTV Slovenija nastopili Ana Bezjak, Vox Arsana z Nino Strnad, Elevators, Trije tenorji in Mia Žnidarič, med izvencikelskimi večeri pa so na program že uvrščeni promocijski koncerti zasedb Čedahuči, Generator in Slo-blues.

Foto


1x-nih 10 let SiTi Teatra BTC

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran