SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Trio Pupe

glasbena komedija

Gledališče Koper

Z jubilejno 100. ponovitvijo prihaja na oder SiTi Teatra glasbena komedija Gledališča Koper z Urošem Smolejem, Danijelom Malalanom in Rokom Matkom!

Predstava nastala po predlogi Gašperja Tiča je komična uspešnica o treh karakterno zelo različnih sestrah, ki jih poleg skupnega očeta druži tudi ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in glasbeni nastopi pod skupnim imenom Trio Pupe. Med čakanjem na očetovo dediščino, od katere si največji delež ter z njim možnost za "osamosvojitev" in solistično kariero obeta atraktivna in dominantna Donatella, med sestrami vzniknejo stare zamere in zdi se, da se pripravljajo na svoj zadnji skupni nastop. Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico "zabiti" v trenutku, konzervativna Marija pa se panično trudi miriti strasti.

Uprizoritev z odlično moško igralsko zasedbo, rimanimi in narečno obarvanimi dialogi ter všečnimi priredbami znanih starih napevov in popevk poskbi za uro in pol vrhunskega humorja. 

Sodelujoči


 besedilo: Gašper Tič

režija: Jaka Ivanc

glasba in priredbe: Davor Herceg

igrajo: Uroš Smolej, Daniel Dan Malalan, Rok Matek

produkcija: Gledališče Koper

Odzivi


Ni dvoma, da bo to uspešnica. Petkova premiera Tria igralca in tokrat predvsem avtorja Gašperja Tiča črpa iz žlahtnih vzmeti nekdanjosti komedijskega žanra, ko se nedolžna in v hipu razpoznavna zgodba odvija pred gledalcem neproblematično in neproblematizirajoče, a v pripovedni lok razkošno šiva smeh, gage, igralske performanse in predvsem radoživost, ki se je v slovenskem etabliranem gledališču skorajda izgubila." Marij Čuk, Primorski dnevnik

https://www.24ur.com/popin/domaca-scena/trio-pupe.html

https://gledalisce-koper.si/novice/sinoci-stota-ponovitev-tria-v-siti-teatru-btc/

Foto


Trio Pupe
Trio Pupe
Trio Pupe
Trio Pupe
Trio Pupe

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran