SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Foksi in olimpijski zaklad

interaktivna otroška predstava

Zavod Enostavno Prijatelji za Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez.

Lisjak Foksi se odloči, da bo odpotoval v deželo na sončni stran Alp in skušal ugotoviti, zakaj so športniki v tej deželi tako uspešni. Kaj jih navdihuje? Kaj jih žene? Odpravi se na nepozabno potovanje, kjer srečuje znane slovenske športnike, ki ga navdušujejo s svojimi nepozabnimi uspehi. A to še zdaleč ni vse, saj Foksi ugotovi da slovenski junaki v svojih srcih skrivajo veliko več, kot si je sprva mislil. Spozna prave športne vrednote kot so POVEZANOST, POŠTENA IGRA, SODELOVANJE, PRIJATELJSTVO, ... Te vrednote športa ga pripeljejo do olimpijskega zaklada.

Vse dogajanje s humorjem in športno navdušenostjo povezuje znan slovenski komentator Aleš Gobec - Goflja. V predstavo se aktivno vključujejo otroci in starši. Predstava prebudi športnika v tebi in krepi pomen vrednot športa in olimpizma.

Sodelujoči


avtor teksta: Uroš Lavrič, Zavod Enostavno Prijatelji

režija: Uroš Lavrič, Senta Lavrič

igrajo: Uroš Lavrič, Ajda Jenko, maskota FOKSI

scenograrija: Blaž Plos, Jana Štrancar, Mateja Jelen, Uroš Lavrič, Senta Lavrič

idejna zasnova: Uroš Lavrič, Taja Škorc, Bojan Jurovič, Senta Lavrič

produkcija: Zavod Enostavno Prijatelji za Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez. 

Odzivi


Predstava popelje otroke v svet športa. Spoznajo različne športe in katere vrednote so pomembne, da postaneš uspešen. Predstava je interaktivna, kjer so tako otroci, kot starši aktivno sodelovali. Maskota Foksi pa poskrbi še za zabavo in otroke nauči navijaškega plesa. Odziv otrok in tudi staršev je bil zelo pozitiven. Vsi smo navijali, ploskali, sodelovali in se tudi iz srca nasmejali.
Vzgojiteljica Andreja, vrtec Brdo - Ljubljana

Športniki treniramo za zmage. Lepo je na najvišji stopnički, a najbolj dragocena je tista zmaga, ob kateri veš, da je tvoj uspeh posledica trdega dela, poštene borbe, spoštovanja pravil igre in nasprotnika. Zmaga v pravem športnem duhu, za slavo športa in čast slovenske reprezentance.
Peter Prevc, ambasador RS za strpnost in fair play v šport

Cubertainovo misel "Pomembno je sodelovati, ne zmagati", s katero je želel opozoriti na srčno in pošteno borbo, ki je vredna več od nepoštene zmage, dandanes pogosto pozabimo. Ritem in utrip današnjega sveta je precej drugačen od časov antične Grčije, a kljub temu ne smemo nikoli zapostaviti vrednot športa. Športniki in športni delavci moramo živeti in krepiti vrednote, ki dajejo športu njegovo veličino in pomen. To je glavno sporočilo predstave – biti najboljši ni zapisano le v rezultatu, biti najboljši pomeni, da se boriš pošteno, po svojih najboljših močeh, spoštuješ nasprotnike, skrbiš za okolje in tekmuješ v pravem športnem duhu.
Taja Škorc, OKS – ZŠZ

Predstava Foksi in olimpijski zaklad je nabita s pozitivno energijo, v kateri uživajo tako otroci kot njihovi starši. Slovenski športni simboli in športni junaki so predstavljeni v zanimivi koreografiji, ki dvigne publiko na noge. Duhovit voditelj in nastopajoči so pravi ambasadorji slovenskega olimpizma. Želel bi si, da bi predstavo videlo čim več otrok po vsej Sloveniji!
Aleš Fevžer, fotograf 

Foto


Foksi in olimpijski zaklad
Foksi in olimpijski zaklad
Foksi in olimpijski zaklad
Koledar dogodkov
Maj 30 18:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Šmarje pri Jelšah - dvorec Jelšingrad
Maj 31 19:30
Mali otroci, veliki problemi
Gledališče De Kam
Jun 6 17:00
Notranji pir
Hotel Thermana Park Laško

Za zaključeno skupino

Jun 6 20:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Kulturni dom Šmartno ob Paki
Jun 21 21:00
Notranji pir
Poletno gledališče Studenec
Jun 24 21:00
Notranji pir
Grajsko dvorišče Murska Sobota
Jun 26 20:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Hiša na travniku, Dob
Jul 13 20:30
1na1: Gušti & Tomi M.
Dom na Vidmu, Ilirska Bistrica
Jul 24 21:00
Avg 30 21:00
Jamski človek
Grad Rajhenburg

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran