SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Raiven: REM

koncert ob izidu albuma

Raiven predstavlja REM

Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS so skladbe, katerih skupni imenovalec je REM. Pripravite se na potovanje z Raiven v svet udarnih basov, synthov in raziskovanje temnejše strani elektropopa. Vse to ob naraciji, ki bo poslušalca skozi glasbo privedla do tega, da se mu bodo ob tem prikazovale žive slike - tako kot v najbolj doživetih sanjah.

REM je naslednik prvenca Magenta, za katerega je Raiven lani prejela strokovno glasbeno nagrado zlata piščal za album leta. Nato pa je pevka in harfistka odpotovala v London, kjer so v studiu Metropolis začeli nastajati orisi nove EP-plošča. Rezultat je pet skladb, ki simbolizirajo pet faz spanja in s katerimi Raiven zapušča igro na varni strani igrišča.

Raiven bo svoje "zvočne sanje" na odrih predstavljala ob spremljavi DJ-seta ter violinista Luke Beljana in violončelista Žana Beljana. Hkrati pa ostajajo ogrodje njenega repertoarja skladbe, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva ..., ki v živo dobijo novo − elektronsko-godalno − dimenzijo.

 

Biografija

Raiven se je z glasbo začela ukvarjati pri štirih letih, ko se je vpisala na ljubljansko Glasbeno matico. S harfo je končala tako nižjo kot srednjo glasbeno šolo. Srednjo šolo je sicer obiskovala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, smer harfa, džezovsko petje in solopetje, ter program umetniške gimnazije. 2015 je maturirala iz solopetja in svoje glasbeno izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za glasbo (solopetje − opera), kjer je diplomirala leta 2018. Za svoje dosežke na področju klasične glasbe je bila večkrat nagrajena.

Širši javnosti se je predstavila leta 2014, ko je izdala pesem Jadra, ki je nastala v sodelovanju s Tadejem Koširjem (Muff) in Jernejem Kržičem (Neomi, Zebra Dots). In zanjo posnela tudi videospot. Septembra 2015 je sledil drugi singel Bežim. 21. aprila 2017 je izdala svoj prvenec Magenta, na njem je tudi pesem Povej, ki je istega leta dobila tudi vizualno podobo. Za album je 19. julija 2018 prejela zlato piščal − slovensko strokovno glasbeno nagrado, ki jo podeljuje Kulturno-umetniško društvo Zlata piščal za dosežke na področju slovenske popularne glasbe. V drugi polovici leta 2018 pa je odpotovala v London, kjer je začela svoje novo glasbeno poglavje. Tega je naznanila s singlom Nisem kriva, za katerega je posnela tudi videospot. Ustvarjanje v Londonu je zaokrožila z EP-ploščo REM, ki jo je ustvarjala od septembra 2018 z mednarodno produkcijsko ekipo med drugim tudi v studiu Metropolis.

Na Emi se je prvič predstavila leta 2016 s pesmijo Črno bel in zasedla drugo mesto s 3.738 glasovi (s 127 glasovi manj kot zmagovalka). Leto pozneje je bila s pesmijo Zažarim tretja. Na izboru Ema se je predstavila tudi v vlogi voditeljice izbora, ko je skupaj z Vidom Valičem lani vodila finale. Tretjo vrnitev na Emo pa povzema KAOS!

www.instagram.com/raivenofficial/

www.facebook.com/raivenofficial/

www.raiven.si

https://www.youtube.com/channel/UCFXt-hJxIpoiqeIf3_bON4g

Odnosi z mediji | Vanja Žižmond // e info@raiven.si | t 041 945 877

Management | Klavdija Kopina // e info@raiven.si | t 031 360 083

Booking | Mojca Zupanič // e booking@raiven.si | t 041 924 515

Foto


Raiven <em>Foto: Samanta Kandinsky</em>
Raiven Foto: Samanta Kandinsky
Raiven <em>Foto: Samantha Kandinsky</em>
Raiven Foto: Samantha Kandinsky
Raiven <em>Foto: Samantha Kandinsky</em>
Raiven Foto: Samantha Kandinsky
Koledar dogodkov
Maj 30 18:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Šmarje pri Jelšah - dvorec Jelšingrad
Maj 31 19:30
Mali otroci, veliki problemi
Gledališče De Kam
Jun 6 17:00
Notranji pir
Hotel Thermana Park Laško

Za zaključeno skupino

Jun 6 20:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Kulturni dom Šmartno ob Paki
Jun 21 21:00
Notranji pir
Poletno gledališče Studenec
Jun 24 21:00
Notranji pir
Grajsko dvorišče Murska Sobota
Jun 26 20:00
1na1: Gušti & Tomi M.
Hiša na travniku, Dob
Jul 13 20:30
1na1: Gušti & Tomi M.
Dom na Vidmu, Ilirska Bistrica
Jul 24 21:00
Avg 30 21:00
Jamski človek
Grad Rajhenburg

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran