SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


PLIŠ, PLES IN PUNČ

beatbox plesni duet Maša Kagao Knez & Murat: LakeLess premiera & koncert PLIŠ

Ob tej priložnosti se bosta združila dva dogodka, najprej plesna premiera priznane koreografinje in plesalka Maše Kagao Knez in beatboxerskega mojstra Murata, ki se nato pridruži še glasbenemu dela večera - koncertu priljubljene skupine Pliš.

Izjemna plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez in glasbenik in beatboxer Murat se bosta premierno predstavila s predstavo LakeLess, ki povezuje ples in beatbox. Avtorja sta predstavo razvila iz kratkega dueta, za katerega sta junija 2016 prejela 3.nagrado na XX. Festivalu Koregrafskih Miniatur v Beogradu. 
LakeLess je neke vrste zvočno-gibalna fuzija s svežim učinkom na čutila. 
Ob 20h.

Pliš je skupina, ki se je iz dnevne sobe preselila tudi na odre ali, bolje rečeno, gledalce in poslušalce povabila kar k sebi domov. Intimno vzdušje pričarajo Aleksandra Ilijevski (vokal), Marko Gregorič (kontrabas, kitara), Murat (beatbox), Tomaž Gajšt (trobenta). Poleg avtorskih skladb Roka Vilčnika in Marka Gregoriča izvajajo tudi raznovrstne priredbe na svoj edinstveni, plišasti način. Javnosti so se prvič predstavili s singlom Metulji, ki je bil najbolj predvajana skladba leta 2012, letos pa se na lestvice povzpenjajo z novim singlom Raj. Ob 21h.

Sodelujoči


LakeLess beatbox plesni duet:

Maša Kagao Knez - ples

Murat - beatbox

 

Pliš koncert:

Aleksandra Ilijevski - vokal

Marko Gregorič - kitara, kontrabas

Murat - beatbox

Tomaž Gajšt - trobenta

Foto


PLIŠ, PLES IN PUNČ <em>Foto: Tone Stojko</em>
PLIŠ, PLES IN PUNČ Foto: Tone Stojko
PLIŠ, PLES IN PUNČ <em>Foto: Jana Šnuderl</em>
PLIŠ, PLES IN PUNČ Foto: Jana Šnuderl
PLIŠ, PLES IN PUNČ <em>Foto: Jana Šnuderl</em>
Foto: Jana Šnuderl

Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran