SiTi Teater BTC

Skok na vsebino


Nedelja, 5. maj 2019

Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec!

otroški program

Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec! Počil je lonec in Sobotnih dopoldnevov 18/19 je bilo konec!

Še prehitro je minilo! Vsako soboto dopoldne, od oktobra do aprila, smo se srečevali, navduševali, smejali, plesali, risali in igrali, predvsem pa spremljali predstave za najmlajše, ki so postregle s svojo raznolikostjo in čarobnimi trenutki ter pustile pečat.

Gostili smo tri premiere otroških prestav: Rozamudnine čarovnije z Damjano Golavšek, muzikal Super Brina z Josem in Ano Ruter ter plesno predstavo Žabji kralj - tokrat v izvedbi mladih plesalcev Plesne šole Miki!

Noč čarovnic smo zaznamovali z Lunožerjem in muzikalom Show strahov, s Tremi kepicami prometa pa začetek novega leta. Prigoda Ovbe, Kekec, ujma gre!, ki je nastala izpod peresa Josipa Vandota nas je ponesla v edino Kekčevo s filmskega traku še nepoznano pripoved, Trobla in ključ pa je z ljubko Gorko Berden otrokom odkrila prelepo zgodbo o prijateljstvu.

V veselem decembru je Snežna vila v dvorani začarala snežno odejo, obiskali so nas vsi trije dobri možje, v zraku je bilo veliko humorja in dobre glasbe. Babico zimo smo prepričali, da ni odšla v južne kraje in je pripeljala na obisk Miklavža. V družbo navihanih živali in Dedka mraza nas je popeljal Čuk na palici, pot do Božička pa je vodila preko Prazničnega ki-ki-rikanja nagajivega petelina.

Oder je bil tudi v letošnji sezoni kar nekajkrat odet v barve večnih uspešnic med pravljicami za otroke. V zakladnico so najmlajše ponesle: nepozabna Ježkova pravljica Zvezdica zaspanka, iznajdljivi Peter Klepec, pogumna Žogica marogica ter Veveriček posebne sorte, Mojca Pokrajculja in pravljica bratov Grimm, Rdeča kapica.

Zvezdana in Zvonko v cirkusu sta maškare ovila v pustno vdzušje, navihana debeluščka Glavko in Zbrk popeljala v zgodbo o Čarovniku Niku, Balatonči in Murka pa prikazala zgodbo o prikupnem krtu in simpatični kokoški, ki sta se kljub razlikam povezala. Putka Zdravka in Zajček Sladko sta otrokom povedala, da preveč sladkarij škoduje, s predstavo Pika potuje po svetu so otroci ne le spoznali običaje drugih prebivalcev sveta, ampak tej deklici z dvema kitkama pomagali najti očeta in v zahvalo dobili kroglico za večno mladost!

Ponosni smo na gostovanje poetične predstave Medved z miško na rami, ki je k nam prišla iz Slovenskega stalnega gledališča Trst. Živahna etno-glasbena pravljica Pojte, pojte, drobne ptice z multiglasbenikom Andrejem Fonom nas je naučila ljudskih pesmic in izštevank, Afriško sonce pa pogrelo z izvirnimi songi in afriško glasbo v živo.

S 25 različnimi predstavami rednega programa se je konec aprila zaključila še ena sezona Sobotnih dopoldnevov za najmlajše. Čeprav se nekaj časa z najmlajšimi ne bomo srečevali, pa to ne pomeni, da mirujemo. Le malce si bomo oddahnili, napolnili baterije in še pravočasno odkrili, kaj se skriva za zaveso prihodnje sezone. Ali, kot pravi prav poseben veveriček: "Vsak v sebi ima zaklad, treba ga je poiskat', pogumno it naprej in sebe imeti rad!"

Darilne vstopnice in oba abonmaja (v nekoliko prenovljeni obliki) za naslednjo sezono so sicer že v prodaji. Ker pa želimo, naši mali in veliki zvesti spremljevalci Sobotnih dopoldnevov za najmlajše, program soustvarjati z vami, predloge in mnenja za dokončno oblikovanje naslednje sezone z veseljem sprejemamo na info@sititeater.si.


Iskalnik
SiTi Teater BTC - Uvodna stran